Radio….

Het begin

12 januari is een bijzondere dag.
In 1807 was er een grote kruitramp in Leiden, in 1979 wordt de kindertelefoon opgericht en in 1987 is het de koudste 12 januari ooit. -10,7 graden!
In 1987 komt op deze dag ook Sebastiaan ter wereld in Delft. Niet gek dus dat hij het altijd warm heeft.

Net als velen is ook Sebastiaan bij een lokale omroep begonnen. Na een prijsvraag gewonnen te hebben bij Radio NRG komt Sebastiaan voor het eerst in een radiostudio terecht. Vervolgens is hij zo verslingerd aan de studio dat hij er iedere week in te vinden is.
Zijn ouders waren echter minder enthousiast. Iedere zondag moesten ze weer tussen 8 en 10 ’s morgens luisteren hoe hun zoon de ether onveilig maakte. Dit omdat hij iedere week weer vroeg: “Hoe vonden jullie het gaan vandaag?”

Na enkele jaren bij Radio NRG (later Stad FM Delft en nog later Stadsradio Delft) als jeugdige side-kick in een kinderprogramma meegedraaid te hebben krijgt Sebastiaan op 14-jarige leeftijd met een aantal andere jongeren de kans een zaterdagavondprogramma te gaan maken. Dit laat hij zich geen 2 keer zeggen en hij begint dan ook vol enthousiasme aan deze klus. Na wat jaren aan meerdere programma’s te hebben meegewerkt verlaat Sebastiaan uiteindelijk Stadsradio Delft om wat meningsverschillen met andere programmamakers.

Na enkele jaren zonder radio maken besluit Sebastiaan in maart 2009 een mailtje te sturen naar Omroep Rijswijk. Binnen 2 weken draait hij mee in het zaterdagmiddagprogramma “Station Rijswijk” en binnen 2 maanden heeft hij zijn eigen programma BASTA op de zaterdagavond. Ondertussen werkt hij soms ook nog mee aan andere programma’s bij de omroep en begint steeds meer demo’s te maken om naar grotere radiostations te sturen.
Tot nu toe vlot het daar nog niet zo mee maar Sebastiaan houdt hoop. Inmiddels heeft Sebastiaan door diverse omstandigheden ook Omroep Rijswijk moeten verlaten maarrrrr de radiodroom blijft bestaan. Hou deze pagina in de gaten als je meer wil weten over de toekomst.

Muziek

Van jongs af aan is Sebastiaan vooral bezig met muziek. Hij ramt als 4 jarige al op een drumstel, een gitaar en een elektronisch orgel en krijgt op 13-jarige leeftijd zijn eerste gitaar. Op 14-jarige leeftijd krijgt hij van een veel te vriendelijke oom zijn eerste basgitaar en op zijn 16e heeft hij 2 basgitaren, 1 gitaar, in 3 bandjes gespeeld en eindelijk ook een mengpaneel. Hij leert zichzelf binnen mum van tijd mixen en is dan ook pas 17 als hij op de eerste feesten verschijnt als dj. Ieder feest waar hij draait gaan de voetjes van de vloer en draait Sebastiaan zeer gevarieerd.
Nu hoopt hij nog steeds ooit van deze hobby zijn werk te maken.

Geboortedatum:
12/01/1987 12 januari is de 12de dag van het jaar in de Gregoriaanse kalender. Nog 353 dagen (354 dagen in een schrikkeljaar) tot het einde van het jaar.

Radiogeschiedenis:
Als side-kick begonnen bij Radio NRG, Later presentator bij Stadsradio Delft en later DJ, verslaggever en presentator bij Omroep Rijswijk.

Eigenaardigheden:
Heeft een zwak voor Nederlandstalige liedjes (en dan vooral die van Guus Meeuwis)

Levensmotto:
é la mia vita.

Hobby’s:
radio maken, Muziek luisteren, internet, films kijken, voetbal kijken en mixen.

Eerste Single:
Hakkubar – Supergabber (*schaam-schaam*)

Eerste Album:
Gekregen: De Smurfen – Smurfenhouse.
Gekocht: Nirvana – Nevermind.

Dierbaarste bezit:
Mijn dochter, mijn vriendin, mijn hond Danger, mijn ouders, broer(tje)s,  zus, de rest van de familie en mijn mengpaneel……

Radiodroom:
Ooit voor een heel groot station werken en er genoeg geld mee verdienen om ervan te kunnen leven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


%d bloggers liken dit: